Tvätt & Lagning

Tvätt ny prislista 2018


1 maskin                                        200 kr

Impregnering                                 100 kr

1 maskin rymmer antingen två regntäcken, ett vintertäcke eller 5 st Schabrak. Beror lite på hur smutisga täckena är och vilken storlek.


Vill du lämna in saker för tvätt och lagning, ställ dem vid boden som står på ridbanan, se vägbeskrivning under kontakt. Glöm ej att lägga i ett inlämningskvitto i din påse.


Lagning


Kostnad för lagning beror på arbetets omfattning. Normalt kostar en lagning mellan 100 till 300 kr.

Vi lappar revor och hål, syr på benremmar/kryssgjordar, nya spännen eller förändrar passformen på täcket enligt kundens önskemål.


Leveransservice


Vi erbjuder fri leveransservice vid tvätt av 3 täcken eller fler.


Leveransdag är tisdagar.

Leveranstid en vecka för tvätt.


Värt att veta om tvätt av  hästtäcke


•Ett hästtäcke ska skydda hästen från både fukt från utsidan (regn/snö) och svett från insidan.


• Visste du att vanligt maskintvättmedel förstör impregneringen och medför att täcket förmodligen läcker när du har tvättat det?


•Det är därför viktigt att tvätta med tvättmedel som inte innehåller tensider. Tvåltvättmedel som användes förr i tiden är en bra lösning. Jag har valt att tvätta med Olivtvål, vilket effektivt rengör täcket utan att förstöra impregneringen.


•Olivtvål är också bra vid tvätt av ylle eftersom det feta bevarar yllets värmande förmåga.


•De flesta impregneringsmedel täpper till materialet med vax för att förhindra läckage. Detta hindrar täcket från att andas och svetten kan inte avdunsta. Nikwax impregneringsmedel som också är speciellt framtaget för hästtäcken lägger sig däremot runt varje fiber med mycket hållbara och vattenresistenta molekyler. Detta medför att det finns mellanrum mellan fibrerna som tillåter svett och överskottsvärme att avdunsta från insidan. För bästa resultat görs en grundlig impregneringsbehandling på täckets utsida efter tvätt.